Making light of Industrial work

The brief required Taylor to provide an environment that would allow up to a 250 council workforce across previously unaligned departments to operate from a new single modern location. The departments included cleansing, workshops, parks, municipality maintenance, animal control, council management, administration and various internal Council departments.

The facility needed to provide the client with flexible industrial work zones while maintaining a high standard of internal office space infused with natural light.

This was achieved by floor to roof atriums at either end of the structure and open plan office space with large façade glazed sections. Staff were provided with many communal spaces for collaboration with shared indoor and outdoor meal / break areas. A seamlessly integrated result, the building has been designed with a modern façade to create a softer view of the facility and masks the industrial component of its intended main use as a works depot.

Client

Parramatta City Council

Location

316 Victoria Road, Rydalmere

Value

$17M

Status

Completed

Architect

HBO + EMTB